Europese duels Italiaanse clubs mogelijk zonder fans

Koen Freriks
9 februari 2007, 18:49   Bijgewerkt: 9 februari 2007, 20:36

De internationale thuiswedstrijden van Italiaanse clubs in de UEFA-Cup en Champions League worden mogelijk gespeeld in lege stadions. Livorno speelt zijn UEFA-Cup duel sowieso in een leeg stadion, omdat het niet op tijd kan voldoen aan de veiligheidseisen. Of AC Milan, Internazionale en Parma ook zonder publiek moeten spelen, is nog niet duidelijk.

Er zijn slechts zes stadions uit de Italiaanse Serie A, die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. "Alleen stadions die aan de veiligheidsnormen voldoen, worden weer opengesteld voor de fans. De andere stadions mogen worden gebruikt, maar zonder fans", vertelt FIGC-bestuurder Luca Pancalli. Van de vijf Italiaanse ploegen die in een van de twee Europese toernooien spelen, heeft alleen AS Roma een goedgekeurd stadion. Inter, AC Milan, Parma en Livorno hebben (nog) geen groen licht van de bonden dat zij het stadion mogen openstellen voor publiek.

Stadsgenoten Inter en AC doen er alles aan het Giuseppe Meazza aan alle veiligheidsvoorschriften te laten voldoen. Beide ploegen werken hun thuisduels af in hetzelfde stadion. Inter ontvangt op 21 februari Valencia en AC speelt op 7 maart tegen Celtic. Beide duels worden gespeeld in het Champions League toernooi.

Ook Parma probeert het Ennio Tardini-stadion op tijd 'veilig' te laten verklaren voor het duel op 22 februari tegen Sporting Braga in de UEFA-Cup. Volgende week zal de club de UEFA uitsluitsel geven.

Livorno kan het stadion niet op tijd aan alle veiligheidsvoorwaarden laten voldoen en daarom zal het UEFA-Cup duel op 14 februari tegen Espanyol zonder publiek gespeeld worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen