Scolari: "Cristiano Ronaldo moet naar Barcelona"

Ger
5 februari 2007, 09:25   Bijgewerkt: 5 februari 2007, 09:49

Luiz Felipe Scolari geeft Cristiano Ronaldo het advies om Manchester United te verlaten. Volgens de bondscoach van Portugal zou de aanvaller moeten kiezen voor een verbintenis bij Barcelona.

Ronaldo is bij zijn Engelse werkgever bezig aan een uitstekend seizoen. De oud-speler van Sporting Lissabon scoorde zondag tegen Tottenham Hotspur al zijn vijftiende competitietreffer. Door zijn blakende vorm staat Ronaldo onder meer in de belangstelling van Barcelona en Real Madrid. Scolari acht een overstap naar Barça essentieel voor de ontwikkeling van de Portugees.

"Het eerste leerproces is voorbij en ik weet dat Cristiano klaar is voor iets nieuws", aldus Scolari in The Sun. "Barcelona zou Cristiano enorm graag willen overnemen omdat hij Ronaldinho perfect kan aanvullen. Voor Cristiano is het klimaat in Barcelona belangrijk. Doorgaans zonnig en het is er zelden koud zoals in Engeland. Dat geeft een speler alle motivatie om te trainen."

Een transfer naar Real Madrid is volgens Scolari niet goed voor de aanvaller. "Cristiano moet naar een club gaan waar het team centraal staat. Bij Real is het systeem ondergeschikt gemaakt aan vier of vijf sterspelers, die alle vrijheid krijgen. Dat is onwerkbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen