Beroepscommissie veegt protest Lille van tafel

Ger
2 maart 2007, 16:54   Bijgewerkt: 2 maart 2007, 17:15

Het doelpunt dat de Nederlandse arbiter Eric Braamhaar vorige week toekende aan Manchester United in de Champions League, blijft definitief overeind. De beroepscommissie van de UEFA heeft het protest van Olympique Lille naast zich neerlegd. De Fransen verloren de wedstrijd met 0-1 door een snel genomen vrije trap van Welshman Ryan Giggs.

De formatie van Claude Puel vond dat de goal van Manchester United niet op het wedstrijdformulier had moeten verschijnen. Er werd dan ook onmiddellijk na de wedstrijd een klacht in gediend bij de UEFA. Puel zelf was woedend: "In elk geval vind ik dat United totaal geen fair play heeft gespeeld." 

Zijn collega Alex Ferguson, denkt daar anders over: "De arbiter gaf toestemming om de vrije trap te nemen. Dit doelpunt is absoluut geldig. Indien mijn team op zo'n manier een treffer incasseerde, zou ik mijn doelman verwijten dat hij de muur te laat heeft opgesteld."

De UEFA stel nu dat de goal geldig was. "De beroepscommissie staat volledig achter de beslissing zoals die in eerste instantie werd gemaakt. Er is geen bewijs van een technische fout."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen