Van Hooijdonk redt punt voor mager Feyenoord

4 maart 2007, 16:25   Bijgewerkt: 4 maart 2007, 17:12

Met de nodige moeite heeft Feyenoord zondag een aanval op de vijfde plaats in de eredivisie afgeslagen. De Rotterdammers verspeelden echter opnieuw punten. Tegen Roda JC werd het uiteindelijk 1-1, door een late treffer van invaller Pierre van Hooijdonk.

Met het oog op de ranglijst speelde Feyenoord zondagmiddag tegen een directe concurrent voor de vijfde plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor een plaats in de voorronde van de Champions League. De Limburgers stonden voorafgaand aan het duel op de zesde plaats en zagen het gat naar Feyenoord door het gelijke spel in De Kuip uiteindelijk niet kleiner worden.

Zelfs thuis in De Kuip was Feyenoord nauwelijks beter dan Roda JC. Voor de pauze hadden de Rotterdammers wel het beste van het spel, maar wisten ze nauwelijks écht gevaarlijk te worden. Feyenoord hanteerde een slaapverwekkend tempo, dat door Roda JC schoorvoetend werd gevolgd. Uit scrimmages en onduidelijke spelsituaties kreeg Feyenoord een paar mogelijkheden op de openingsgoal. Bahia was met een kopbal uit een corner en een wild ingeschoten trap vlak daarna het dichtste bij de 1-0.

In de tweede helft kwam Roda JC zelfs op voorsprong. Omdat Feyenoord niet scoorde, viel het doelpunt uiteindelijk aan de andere kant. In de 57e minuut mocht Sekou Cissé ongemoeid doorlopen in de richting van Ekramy en scoorde beheerst de 1-0.

De gelijkmaker kwam daarna alsnog. Invaller Pierre van Hooijdonk schonk de club die hij aan het einde van het seizoen verlaat een punt in de strijd om de vijfde plaats. In de 84e minuut kopte hij een voorzet van De Guzman achter de Castro: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen