Donk begint met Jong Oranje weer op nul

Ger
15 juni 2007, 09:20

Voor Ryan Donk moet het jeugd-EK een geslaagde afsluiter worden van een bewogen seizoen. De 21-jarige verdediger maakte in zijn debuutjaar voor AZ een stormachtige ontwikkeling door. In de beslissende maanden grepen de Alkmaarders echter naast alle prijzen. Die teleurstelling moet met Jong Oranje worden goedgemaakt.

Na twee gewonnen wedstrijden mag het EK voor Jong Oranje al een succes worden genoemd. De ploeg verzekerde zich van halve finale en kwalificeerde zich tevens voor de Olympische Spelen. "Dit is heel belangrijk. We kunnen nu weer op de kaart worden gezet", zegt Donk tegen FCUpdate.nl. "Ons doel is daarmee bereikt, maar het EK gaat natuurlijk door. Pas later kunnen we ons echt richten op de Olympische Spelen, wat voor alle sporters natuurlijk een heel mooi toernooi is om aanwezig te zijn."

"Het bereiken van de Olympische Spelen is nog steeds niets. Pas in een finale kan daadwerkelijk een prijs worden gewonnen", legt Donk de focus nadrukkelijk op het vervolg van het EK, waarin zaterdag België de tegenstander is. "We willen altijd winnen en vooral van België omdat het ons buurland is. Het zou mooi zijn om groepswinnaar te worden en daar gaan we vol voor. Mogelijk gaat de trainer wat varieren. Spelers die al een gele kaart hebben, kunnen rust krijgen."

Voor Donk, dit toernooi nog zonder kaartenlast, hoeft geen plek op de bank worden ingeruimd. "Ik hoef geen rust, ik speel liever. Je behoudt dan beter je ritme. Ik heb wel wat kleine pijntjes, maar dat is logisch in een toernooi. Ik kan er ook tegen België weer tegenaan. Dit seizoen heb ik vaker drie wedstrijden in een week gespeeld, dus dit is eigenlijk nog niets." Tegenstanders heeft de verdediger dit toernooi nauwelijks aan het werk gezien. "We letten niet op andere teams. Dat kan je alleen maar in de problemen brengen."

Ryan Donk

Ryan Donk

Met Gianni Zuiverloon zoekt Donk de ontspanning tijdens het trainingskamp. "Ik mag Gianni graag een beetje pesten. Hij is de grootste huilebalk van de groep", grapt Donk, die samen met de verdediger van SC Heerenveen een kamer deelt. "Als we gaan slapen, is hij meestal nog te vrolijk. En als ik wakker ben, gaat hij juist slapen en pak ik hem aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen