Engeland laat winst liggen tegen Tsjechië

Ger
11 juni 2007, 20:27   Bijgewerkt: 12 juni 2007, 00:43

Engeland en Tsjechië hebben elkaar maandag in groep B van het EK onder 21 jaar op een remise gehouden. In het met slechts 4000 toeschouwers gevulde Gelredome bleef het 0-0. Leroy Lita liet na om Engeland twee minuten voor tijd via een strafschop naar de winst te schieten.

Het door blessures geplaagde Tsjechië koos zorgvuldig zijn momenten. Via Daniel Pudil was het nog dicht in de buurt van een doelpunt. Zijn inzet raakte de paal. Verder zagen Jan Kysela en Martin Fillo hun pogingen geen doel treffen.

Twee minuten voor het einde kreeg Engeland een uitgelezen kans om alsnog met de overwinning aan de haal te gaan. Na een handsbal van Roman Hubnik schoot invaller Leroy Lita de penalty echter tegen de buitenkant van de paal.

Het was de eerste wedstrijd in deze poule. Later op de maandagavond speelt Italië tegen Servië.