Herstelde Bakkal schittert in finale

Ger
24 juni 2007, 08:30

Uitgerekend in de finale legde Otmal Bakkal zijn beste voetbal van het jeugd-EK op de mat. De aanvallende middenvelder scoorde het openingsdoelpunt en leidde Jong Oranje daarmee naar een 4-1 zege. "Niet eens een geflatteerde uitslag", zegt Bakkal tegen FCUpdate.nl.

Na het feestje in de kleedkamer loopt Bakkal met zijn hoofd in de wolken uit de Groningse Euroborg. "Het is heel moeilijk om deze avond te omschrijven. Ik denk dat ik nog steeds in een roes zit", grijnst de Eindhovenaar. "We waren met deze groep vijf weken bij elkaar en in de finale viel alles op z'n plaats. Dit is de afsluiting en ook direct het hoogtepunt. Het is gewoon fantastisch."

De middenvelder was zich bewust dat Jong Oranje een compact team zou treffen dat vooral loerde op de counter. "Servië probeerde ons het spel te laten maken. Dat grepen we met beide handen aan. We scoorden al snel de openingsgoal, waarna zij moesten komen. Daarna hebben we het goed aangepakt en zijn we verder uitgelopen."

Bakkal roemt de rol van Daniël de Ridder, die drie doelpunten voorbereidde. De vleugelspeler van Celta de Vigo gaf ook de assist bij de openingstreffer van de PSV'er. "De bal kwam op rechts uit bij Daniël en ik weet dat hij soms naar binnen trekt. Er was een moment van contact tussen ons, waarop ik de ruimte inliep. Hij gaf vervolgens een perfecte pass. Het was net geen buitenspel en ik controleer de bal en schiet de 1-0 binnen."

Ondanks het overwicht van Jong Oranje deelde ook Servië enkele plaagstoten uit. "Die gevaarlijke momenten kwamen vooral voort uit standaardsituaties", aldus Bakkal. "Zo schoten ze uit een vrije trap de bal op de paal. Het was na onze openingsgoal dus nog wel alle hens aan dek. Toen de 2-0 viel en daarna snel de rode kaart dacht ik: nu mogen we het nooit meer weggeven."

"Ik denk dat die 4-1 niet eens een geflatteerde uitslag is", besluit Bakkal. "Als je de kansen bekijkt, geeft het een redelijk beeld van de wedstrijd weer. We verzuimden zelfs nog om een penalty te benutten. Natuurlijk kwamen zij ook met tien man te staan. Als die rode kaart achterwege was gebleven, weet ik niet of het zo'n hoge uitslag was geworden. Het maakt eigenlijk ook niet uit. Ik ga met een supergevoel terug naar Eindhoven."

Door: Ger Hensen

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen