Kesler wil geen Surinaamse vlaggen meer zien

26 juni 2007, 09:05

De actie van een aantal spelers van Jong Oranje om na de gewonnen finale van het jeugd-EK met Surinaamse vlaggen te lopen, is bij de KNVB in het verkeerde keelgat geschoten. Onder meer Boy Waterman, Ryan Donk, Royston Drenthe en Gianni Zuiverloon paradeerden opzichtig met de Surinaamse vlag, tot afgrijzen van bondsvoorzitter Henk Kesler, die dit in de toekomst niet meer wil zien.

"Wij als KNVB scharen ons vierkant achter bondscoach Foppe de Haan, die de actie van zijn spelers als ongepast ervoer. Natuurlijk hebben wij begrip voor een spontane emotionele actie. Alleen ging dit veel verder en bleven de Surinaamse vlaggen om de spelers gedrapeerd en stonden sommigen er zelfs mee in de erehaag voor de Servische spelers en bij de prijsuitreiking door Michel Platini", zegt Kesler in de Telegraaf

"Het kwam over als showtime: zo van even laten zien wat ik allemaal durf. Daar hebben wij bij de KNVB heel veel moeite mee. Dergelijke uitingen horen niet bij Oranje thuis, welk Oranje we ook op pad sturen. In de toekomst zullen we het niet meer accepteren, van geen enkele speler van een vertegenwoordigend team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen