Uilenberg: "Foppe zat fout, Taylor hoefde niet te nemen"

22 juni 2007, 09:16

Steven Taylor had woensdagavond, in de beslissende strafschoppenserie in de halve finale van het jeugd-EK, geen strafschop hoeven nemen. Dat zegt Jaap Uilenberg, vicevoorzitter van de UEFA-scheidsrechterscommissie, in de Telegraaf

Taylor wilde geen strafschop nemen, omdat hij last had van een blessure. Jong Oranje-coach Foppe de Haan tekende hier protest tegen aan, met succes. Arbiter Knut Kircher besloot dat Taylor plaats moest nemen achter de bal, maar volgens Uilenberg was dit niet de juiste beslissing. De reglementen schrijven immers voor dat Taylor alle recht had om te weigeren, meldt de oud-scheidsrechter.

"In het kort komt het erop neer dat een speler die tijdens de penaltyreeks ziek wordt of (heviger) geblesseerd raakt, zich aan de serie mag onttrekken. Indien Taylor had gezegd dat hij niet in staat was om achter de bal plaats te nemen, had de scheidsrechter dat moeten accepteren. De leidsman is geen medicus. Stel dat iemand zo misselijk wordt dat hij staat over te geven op het veld. Dan kun je hem niet verplichten naar voren te stappen hoewel hij in de middencirkel stond", aldus Uilenberg.

"Taylor had de beurt dus gewoon aan zijn medespeler Ashley Young, dit op dat moment als een strafschop genomen had, mogen laten. Foppe zat mis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen