Wenger wil ook met speculaties bijtekenen

Koen Freriks
19 augustus 2007, 09:24   Bijgewerkt: 19 augustus 2007, 09:57

Arsenal dreigt volgend jaar overgenomen te worden door een rijke investeerder. Zoals bij Chelsea te zien was, kan een club dan veel veranderingen ondergaan. Arsenal-trainer Arsene Wenger zit al elf jaar op de bank bij de Gunners en heeft een grote vrijheid in zijn doen en laten bij de club. Met de mogelijkheid dat die vrijheid straks met een nieuwe eigenaar beperkt kan worden, wil Wenger geen rekening houden. "Ik zal geen oprotclausules in mijn nieuwe contract laten zetten."

Een overname van Arsenal lijkt eigenlijk niet te voorkomen, al is alleen de vraag wanneer dat zal gaan gebeuren. Formule 1-baas Bernie Ecclestone en de Amerikaanse miljardair Stan Kroenke hebben al interesse om de Londense club over te nemen. Wenger ondertussen onderhandelt nog steeds over een nieuw contract. Een contractverlenging komt er waarschijnlijk wel, ook als de speculaties over een overname toenemen, zo gaf Wenger aan.

De Franse oefenmeester beseft dat hij een gok neemt, als hij bijtekent. "Het is waar dat ik dan een gok neem", vertelde Wenger tegenover The Daily Mail. "Maar als ik een gok neem, dan doe ik dat met de mensen waar ik op dat moment mee werk. Zij vertellen me bepaalde dingen, wat ik zal geloven of niet, dan zeg ik 'luister, ik wil maar voor één jaar bijtekenen'. Het is aan mij of ik langer bij wil tekenen en een overname kan zo maar gebeuren, maar dat weet ik als ik het contract teken."

Wenger's contract loopt nog tot het einde van dit seizoen. Inmiddels zit hij al sinds 1996 bij Arsenal. De trainer won drie landstitels, vier keer de FA Cup en leidde Arsenal naar de eindstrijd van de Uefa Cup (2000) en de Champions League (2006).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen