Hiddink: "Toekomst Australië ligt in eigen league"

Koen Freriks
9 september 2007, 09:48   Bijgewerkt: 9 september 2007, 10:46

Guus Hiddink adviseert de nieuwe bondscoach van Australië zich voortaan vooral te richten op het binnenland. De succevolle bondscoach van Rusland, die Australië vorig jaar op het WK naar de tweede ronde leidde, beweert dat de toekomst van The Socceroos ligt bij de eigen A-League spelers.

Hiddink doelt daarmee op een uitspraak van Dick Advocaat, die wordt gezien als de belangrijkste kandidaat om de vacature te krijgen. Advocaat zei bij een eventuele aanstelling vooral in Europa te blijven, om de beste spelers aan het werk te zien. Dat zou niet best zijn voor Australië, zo is Hiddink het niet eens met zijn landgenoot.

Australie Australië Hiddink

Australie Australië Hiddink

"Daarnaast zul je spelers hebben, die van vijf graden in Europa naar meer dan dertig graden in Azië gaan. Het is dan ongelooflijk zwaar om goed te presteren in zulke omstandigheden", beseft Hiddink, die in zijn tijd bij Australië weliswaar ook weinig in Australië was. "Toen ik bondscoach was, kon ik niet veel tijd in Australië doorbrengen vanwege mijn verantwoordelijkheden bij PSV en de meeste topspelers zaten hier in Europa natuurlijk. Maar voor Australië komt er nu een verandering aan", zo doelt Hiddink ook op de ambities van de Australische bond, die de nationale competitie op de kaart wil zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen