Oranje lijdt onnodige nederlaag in Roemenië

13 oktober 2007, 21:06   Bijgewerkt: 13 oktober 2007, 23:48

Nederland heeft haar eerste nederlaag van deze EK-kwalificatiereeks moeten incasseren. In een nat en stormachtig Constanta ging de ploeg van coach Marco van Basten met 1-0 onderuit. Goian maakte na rust de enige goal. Door de nederlaag kan Oranje zich in de resterende kwalificatieduels geen uitglijder meer permitteren, want de voorsprong op Bulgarije is geslonken tot twee verliespunten.

Met een beetje meer geluk had Oranje nog voor rust zelfs op voorsprong kunnen komen, maar een kopbal van Wilfred Bouma belandde via een Roemeen op de bovenkant van de lat. Bovendien greep doelman Lobont goed in bij schoten van Clarence Seedorf, die voor het eerst sinds juni 2004 weer eens in de basis stond tijdens een echt belangrijke interland, en Ruud van Nistelrooy. Daar tegenover stond voor rust slechts één halve mogelijkheid voor de Roemenen. Een poging van vedette Adrian Mutu ging echter ruim over en naast het doel van Maarten Stekelenburg.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Roemenië dan ook steeds meer controle over de wedstrijd. De ploeg kreeg door hoe het Oranje moest bestrijden en kroop voorzichtig uit haar schulp. In de eerste helft hadden de Roemenen slechts dertig (!) procent balbezit, maar na de pauze was dat heel anders. De Oost-Europeanen namen het initiatief en voerden de druk op doelman Stekelenburg op. Na ruim een uur voetballen moest de Ajacied zelfs alle zeilen bij zetten om een schot van Mutu net over de lat te tikken. Ruim tien minuten na deze redding, moest Stekelenburg zich echter gewonnen geven. Hij kreeg met een knappe reflex nog net een handje achter een kopbal van Petre, maar was kansloos op de rebound van verdediger Goian.

Natuurlijk is er geen man overboord voor Oranje, na deze nederlaag. De uitgangspositie om alsnog het EK te bereiken, is immers nog altijd riant. Maar het betekent wel dat de druk er vermoedelijk tot de laatste speeldag op zal staan en dat de ploeg zich in de resterende drie wedstrijden geen uitglijder meer kan permitteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen