Van Persie: "Het woord is nu aan ons"

15 oktober 2007, 19:27   Bijgewerkt: 15 oktober 2007, 19:40

Het Nederlands elftal is maandag begonnen met de voorbereiding op de wedstrijd tegen Slovenië, komende woensdag in Eindhoven. Na de zeperd van afgelopen zaterdag tegen Roemenië, is het treffen met de Slovenen extra belangrijk geworden. Niet alleen omdat er drie punten gepakt móeten worden, maar ook omdat het team iets goed te maken heeft. "We moeten zorgen dat we het hele land weer achter ons krijgen", zegt Robin van Persie tegen FCUpdate.nl.

Na de nederlaag in Constanta, is de uitgangspositie voor Oranje simpel: in de resterende duels tegen Slovenië, Luxemburg en Wit-Rusland moeten zeven punten gepakt worden, dan is kwalificatie voor het EK een feit. Verspeelt Bulgarije tussendoor punten, bijvoorbeeld op bezoek bij Albanië of thuis tegen Roemenië, dan heeft Oranje zelfs aan vier of zes punten voldoende.

Eén van de meest opvallende dingen was, dat Oranje in Constanta eigenlijk niet één uitgespeelde kans wist te creëren. Het was niet voor het eerst dat zoiets gebeurde, want in de hele kwalificatiecyclus zijn doelkansen en doelpunten schaars. De ploeg scoorde in negen duels pas elf keer. "Dat is veel te weinig", vindt Van Persie. "Het is gewoon zo dat we te weinig kansen creëren. Tegen sommige landen in onze groep, moet je gewoon tegen de dubbele cijfers aan kunnen zitten. Dat gebeurt niet. Daar moeten we aan werken, dat is zeker."

Marco van Basten Clarence Seedorf John van 't Schip

Marco van Basten Clarence Seedorf John van 't Schip

Wie er ook zal spelen, belangrijk zal in ieder geval worden om tegen Slovenië een lekkere pot voetbal op de mat te leggen. "Teams als Slovenië komen eigenlijk met angst het veld op tegen ons. Wij moeten nu zorgen dat ze in het veld het gevoel krijgen, dat die angst terecht was. We moeten ze geen seconde het gevoel geven, dat er hier wat te halen valt. Het woord is gewoon aan ons, woensdag. Dat er kritiek was na de nederlaag tegen Roemenië, vind ik terecht. Het spel was namelijk ook niet goed. Tegen Slovenië moeten we nu weer zorgen dat we de media, de fans en eigenlijk het hele land weer achter ons krjgen. Dat is het belangrijkste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen