Alleen Duitsland kan Oranje uit pot 1 houden

19 november 2007, 10:28   Bijgewerkt: 19 november 2007, 10:33

Nederland wordt vrijwel zeker groepshoofd op het komende EK. Er is slechts éen scenario denkbaar waarbij Oranje nog buiten Pot 1 valt bij de EK-loting en dat is dat Duitsland Oranje nog passeert op de huidige coëfficiëntenranglijst. De enige manier waarop dat kan gebeuren, is als Nederland woensdag verliest van Wit-Rusland en Duitsland vervolgens thuis wint van Wales.

Door de nederlaag tegen Macedonië is Kroatië kansloos geworden voor een plaats in Pot 1 bij de EK-loting. Ook Zweden haakte af, door de nederlaag tegen Spanje. Opvallend is verder dat Italië, door de zege op Schotland, opgeklommen is van een plaats in Pot 3 naar Pot 2. Met nog slechts een thuisduel tegen Faroër Eilanden op het programma, lijkt daar geen verandering meer in te komen.

Met nog één speelronde te gaan, zouden de EK-potten er zo uit komen te zien:

Pot 1: Zwitserland, Oostenrijk, Griekenland en Nederland

Pot 2: Kroatië, Duitsland, Italië en Tsjechië

Pot 3: Engeland, Portugal, Zweden en Roemenië

Pot 4: Polen, Frankrijk, Spanje en Turkije

Hierbij geldt dus dat een 'poule des doods' met Italië, Portugal en Frankrijk voor Nederland tot de mogelijkheden behoort. Ook een relatief gemakkelijke groep met Kroatië, Roemenië en Polen is in de huidige situatie echter een optie. Zakt Oranje nog naar Pot 2, dan is bijvoorbeeld ook het zwakke Oostenrijk, dat als gastland verzekerd is van een plek in Pot 1, een mogelijke opponent.

De indeling van de potten gebeurt op basis van de resultaten in de kwalificatiereeksen naar het WK 2006 en het EK van 2008. Nederland voert deze ranglijst momenteel aan, met een gemiddelde van 2,52 punt per wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen