Plaats op Liverpool-tribune baart Kuyt geen zorgen

13 november 2007, 19:35   Bijgewerkt: 31 december 2008, 16:36

Het is voorlopig niet het seizoen van Dirk Kuyt. De blonde aanvaller was vorig seizoen nog de onbetwiste nummer één in de punt van de Liverpool-aanval, maar staat deze jaargang nadrukkelijk in de schaduw van Fernando Torres. Het loopt nog niet bij de Katwijker, die nog niet één velddoelpunt maakte in de Premier League. Afgelopen weekend, voor het duel met Fulham, zat Kuyt zelfs niet eens bij de selectie. "Maar dat ik op de tribune zit, betekent niet dat ik in een mindere periode zit."

Volgens Kuyt heeft het feit dat hij tegen Fulham op de tribune zat, niets te maken met de mindere vorm die hij momenteel heeft. "Na de vorige interlandperiode, toen Nederland tegen Slovenië speelde, heb ik zes wedstrijden op rij negentig minuten gespeeld. Nu de laatste twee wedstrijden niet, maar zo zit het roulatiesysteem nu eenmaal in elkaar. Dat zijn jullie in Nederland misschien niet zo gewend, maar in Engeland is dat de normaalste zaak van de wereld. Natuurlijk wil je als voetballer elke wedstrijd spelen, maar dat gaat in het hedendaagse voetbal gewoon niet", zegt de oud-Feyenoorder tegen FCUpdate.nl over zijn huidige situatie.

Dirk Kuyt

Dirk Kuyt

Het feit dat Kuyt ook in de Engelse media kritiek krijgt, doet de spits weinig. "Dat was na de wedstrijd tegen Blackburn Rovers, een paar weken geleden. Toen miste ik drie open kansen, dan vind ik het ook logisch dat er kritiek komt. Maar ik vond het wel mooi hoe de trainer en mijn medespelers daarop reageerden, ze namen het allemaal direct voor me op. Dat tekent toch wel de manier waarop er binnen de club over me gedacht wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen