Routinier 'Bam Bam' moet Ecuador redden

19 november 2007, 16:06   Bijgewerkt: 19 november 2007, 16:16

Ivan Bam Bam Hurtado is door interim-bondscoach Sixto Vizuete in allerijl toegevoegd aan de selectie van Ecuador voor het WK-kwalificatieduel met Peru, woensdag in Quito. De 33-jarige recordinternational werd door de inmiddels ontslagen Luis Fernando Suarez nog buiten de selectie gelaten voor het duel met Paraguay van afgelopen zaterdag. Zonder Hurtado verloor Ecuador die wedstrijd met 5-1.

Deze nederlaag, alweer de derde achtereenvolgende verliespartij richting het WK van 2010, was voor de Ecuadoriaanse bond de druppel die de emmer deed overlopen. Suarez, die eerder dit jaar ook al veel kritiek kreeg na het teleurstellende optreden van Ecuador op de Copa America, werd zondag ontslagen. 

Als interim-vervanger van Suarez werd Sixto Vizuete aangesteld, die vervolgens direct contact opnam met routinier Hurtado. De 145-voudig international, die door Suarez gepasseerd was omdat hij kritiek had op de sfeer bij de nationale ploeg, werd snel door Vizueta toegevoegd aan de selectie voor het duel met Peru. Ook Wigan-middenvelder Luis Antonio Valencia, die de wedstrijd tegen Paraguay moest laten schieten door een blessure, is toegevoegd aan de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen