Van der Sar: "Minimaal halve finale halen op EK"

16 november 2007, 07:09   Bijgewerkt: 24 december 2007, 15:11

Als Oranje zaterdag wint van Luxemburg, kunnen de tickets naar Oostenrijk en Zwitserland geboekt worden. Voor Edwin van der Sar zal dit zijn laatste grote toernooi als international worden. De doelman zet na het EK een punt achter zijn loopbaan. Uiteraard hoopt hij afscheid te kunnen nemen met een hoofdprijs, maar dat zal niet gemakkelijk worden. "Want we zijn niet zo goed als bijvoorbeeld in 1998 en 2000. Toen hadden we écht een goed team", aldus de recordinternational.

Met 121 interlands en al zes eindtoernooien achter zijn naam, kan niemand beter over Oranje praten dan Edwin van der Sar. De doelman heeft sinds zijn debuut in 1995 generaties zien komen en gaan. Hij speelde met Danny Blind en Frank de Boer, Jordy Cruijff en Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert en nu dus met spelers als Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie. Niemand in de huidige Oranje-selectie kan het niveau van het huidige Oranje dan ook beter inschatten, dan de inmiddels 37-jarige doelman van Manchester United.

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar

Het feit dat Oranje niet zo lang geleden zó goed was, is volgens Van der Sar de reden dat het huidige elftal veel kritiek te verduren krijgt. "Misschien zijn de supporters de laatste jaren een beetje verwend", zegt hij, verwijzend naar het fluitconcert dat Oranje kreeg na de wedstrijd tegen Slovenië. "Dat is jammer, want in eigen stadion hoop je toch steun te krijgen. Als we uit spelen, worden we al genoeg uitgefloten. Het publiek mag wel minder negatief zijn als het spel niet zo goed is."

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar

"Wat met het team dat we nu hebben, mogelijk is op het komende EK in Oostenrijk en Zwitserland? Nou, we moeten toch minimaal de halve finale halen. Dat zou voor mij persoonlijk ook een aardige afsluiting zijn", aldus de doelman.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen