Baptista bezorgt Real Madrid zege in Barcelona

23 december 2007, 21:07   Bijgewerkt: 23 december 2007, 23:29

Koploper Real Madrid heeft Barcelona zondagavond een zware klap toegebracht. De Madrilenen wonnen de topper in Camp Nou met 1-0 door een treffer van de Braziliaan Julio Baptista in de 35e minuut. Barcelona had dit seizoen tot zondag alle thuiswedstrijden gewonnen. Voor Real Madrid was het de tweede competitiezege op het veld van de grote concurrent in 24 jaar. 

Door de zege heeft Real Madrid, dat met Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder aantrad in de basis, een gat van zeven punten geslagen met de aartsrivaal. Espanyol klom naar de derde plaats door een overwinning bij Atletico Madrid (2-1).

De zege van Real Madrid was verdiend. Barcelona miste voorin de creativiteit van de geblesseerde, jonge Argentijn Lionel Messi. Trainer Frank Rijkaard gunde het Braziliaanse troetelkind Ronaldinho na een week vol speculaties een basisplaats, ondanks zijn matige vorm dit seizoen. De Braziliaan kon er met Samuel Eto'o niet voor zorgen dat de thuisclub de score van honderd procent in eigen huis dit seizoen vasthield. De Fransman Thierry Henry zat op de bank. Rijkaard liet in de slotfase de talenten Giovani (18) en Bojan Krkic (17) nog invallen. Ze zorgden wel voor nieuw elan, niet voor de broodnodige treffers. Sinds het seizoen 2004-2005 was het niet meer voorgekomen dat Barcelona voor de competitie niet in eigen huis scoorde.

Trainer Bernd Schuster van Real Madrid, zelf ook jarenlang speler van Barcelona, liet Van Nistelrooij en Sneijder beginnen. Van Nistelrooij was bij de enige treffer van Baptista - bijnaam 'het Beest' - de aangever. Sneijder speelde 79 minuten en onderscheidde zich met enkele gevaarlijke vrije trappen. De laatste minuten mocht ook Arjen Robben aan Madrileense kant meedoen.

"We hebben Barcelona zo veel mogelijk van ons doel weggehouden", verklaarde Schuster, die als trainer zijn eerste klassieker meemaakte, de zege van de koploper. "Het is echter geen gemakkelijke zege geweest. Het is ook nog te vroeg om over de titel te praten, ook al is het gat zeven punten."

Frank Rijkaard gaf toe dat het voor zijn team en de 100.000 Catalanen op de tribune een lastige avond was geweest. "De treffer van Real bracht veel schade aan. We verloren daarna veel ballen, terwijl de defensie van Real goed georganiseerd stond. Real deed precies wat het moest doen", zei de Nederlander, die de komende weken weer een hoop uit te leggen heeft aan de Catalaanse media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen