Ghana bereikt halve finale Afrika Cup

Ger
3 februari 2008, 20:04   Bijgewerkt: 3 februari 2008, 21:43

Ghana heeft zondag de halve finales van de Afrika Cup bereikt. Het gastland was in Accra met 2-1 te sterk voor Nigeria. Junior Agogo tikte tien minuten voor tijd de winnende treffer binnen. 

Ghana, met Eric Addo (PSV) en Quincy-Owusu Abeyie (ex-Jong Oranje) in de basis, won in de groepsfase alle wedstrijden. Voor 45.000 toeschouwers had het gastland het moeilijk tegen de sterke Nigerianen van bondscoach Berti Vogts. De Ghanezen speelden het laatste half uur met tien man, na een rode kaart voor aanvoerder John Mensah.

Nigeria kwam in de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop van Yakubu Aiyegbeni. Chelsea-middenvelder Michael Essien tekende vlak voor rust voor de gelijkmaker. De Ghanezen treffen in de halve finales de winnaar van het duel tussen Tunesië en Kameroen, die maandag tegen elkaar spelen.

Als Ghana de Afrika Cup wint, is het na Tunesië (2004) en Egypte (2006) het derde thuisland op rij dat het toernooi op zijn naam schrijft. De laatste keer dat de Ghanezen de beker wonnen, was in 1982.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen