Kameroen na verlenging langs Tunesië

5 februari 2008, 00:00   Bijgewerkt: 5 februari 2008, 00:05

Kameroen heeft zich, na een zware strijd, geplaatst voor de halve finale van de Afrika Cup. Tunesië, de kampioen van 2004, werd na verlenging met 3-2 geklopt. Stephane Mbia maakte in de 92ste minuut de winnende goal voor de 'Ontembare Leeuwen', die nu in de halve eindstrijd op gastland Ghana stuiten.

Kameroen begon, mede door de nederlaag in de groepsfase tegen Egypte (4-2), niet bepaald als favoriet aan de wedstrijd tegen het altijd sterke Tunesië. Toch leken de mannen van coach Otto Pfister het duel al binnen 25 minuten beslist te hebben, toen het door goals van Mbia en Geremi (een prachtige vrije trap) op 2-0 kwam.

Een snelle aansluitingstreffer van Ben Saada voorkwam echter dat alle spanning al verdween. Sterker nog, door die snelle 2-1 stonden de resterende zestig minuten van de reguliere speeltijd bol van de spanning. Er kwamen kansen over en weer, maar lang leken de Kameroeners de voorsprong vast te houden. In de 81ste minuut maakte Chikhaoui echter alsnog de gelijkmaker, waardoor er tweemaal een kwartier verlengd moest worden. In deze verlenging maakte Mbia snel 3-2, waarna Tunesië niet meer de kracht had om zich nogmaals terug in de wedstrijd te knokken.

Kameroen speelt nu in de halve finale tegen Ghana, terwijl in de andere halve eindstrijd Ivoorkust en Egypte tegenover elkaar staan. Beide wedstrijden vinden komende donderdag plaats, de finale is vervolgens zondagavond om 18.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen