Ancelotti: "Donadoni moet bondscoach blijven"

22 maart 2008, 10:12   Bijgewerkt: 22 maart 2008, 10:18

Roberto Donadoni moet, ook na het komende EK, bondscoach van Italië blijven. Dat vindt Carlo Ancelotti, één van de mensen die in Italiaanse media genoemd werd als mogelijke opvolger van Donadoni aan het hoofd van de nationale ploeg. Donadoni's contract bij de Italiaanse bond loopt komende zomer af en een eerste gesprek over een nieuw contract liep eerder deze maand op niets uit.

De Italiaanse bond bood Donadoni een contract tot en met het WK van 2010 aan, maar deze bevatte een ontbindende voorwaarde. Als Italië op het komende EK niet verder zou komen dan de kwartfinale, zou de bond het nieuwe contract kunnen versnipperen. Donadoni vond dit voorstel van weinig vertrouwen getuigen en wil nu pas na het EK van komende zomer weer met de bond rond de tafel gaan zitten.

Hoewel het dus hoogst onzeker is of Donadoni ook na het EK op de bank zit bij de regerend wereldkampioen, vindt AC Milan-coach Carlo Ancelotti dat de oud-middenvelder nog zeker twee jaar bondscoach moet blijven. "Donadoni moet aanblijven. Hij doet dat goed. Ik hoop dat hij in alle rust het EK kan voorbereiden en dat hij in 2010 Italië naar de wereldtitel leidt", aldus de coach, die zelf nog geen interesse heeft in de functie. "Ik kan pas bondscoach worden in 2010", verwijst hij naar zijn huidige contract bij AC Milan, dat pas over ruim twee jaar afloopt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen