Middlesbrough laat Mendieta en Rochemback gaan

13 mei 2008, 15:15   Bijgewerkt: 13 mei 2008, 15:23

Fabio Rochemback en Gaizka Mendieta moeten vertrekken bij Middlesbrough. Rochemback krijgt geen nieuw contract aangeboden, terwijl Mendieta's verbintenis in onderling overleg ontbonden is, zo meldt de Engelse club op haar website.

Rochemback gaf afgelopen weekend nog zijn visitekaartje af, door tijdens de 8-1 zege op Manchester City op prachtige wijze een vrije trap te benutten. Toch maakt Middlesbrough geen gebruik van de optie om het contract van de Braziliaan met twee jaar te verlengen, vertelt manager Gareth Southgate. "Fabio ging steeds beter spelen, maar we zijn het er over eens dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging."

In het geval-Mendieta is er sprake van een heel andere situatie. De voormalig Spaans international, die enkele jaren geleden nog gezien werd als één van de beste middenvelders van Europa, komt al jaren amper aan spelen toe in het Riverside Stadium. "Het was een moeilijke situatie voor hem, voor een speler van zijn kaliber valt het niet mee om telkens buiten de ploeg te vallen. Toch is hij blijven vechten voor zijn kans, daarmee was hij een voorbeeld voor de andere spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen