Hiddink flikt het weer: Rusland gaat door

Koen Freriks
18 juni 2008, 22:31   Bijgewerkt: 19 juni 2008, 00:19

Succes en Guus Hiddink gingen al lange tijd hand in hand, maar na woensdagavond zijn ze echt onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De Nederlandse supertrainer haalde met Rusland verrassend, maar dikverdiend de kwartfinale ten koste van Zweden (2-0). Nederland is daarin zaterdag de volgende tegenstander. 

Dat bleek uitstekend uit te pakken voor Hiddink. Rusland begon matig tegen Zweden, maar het bleek slechts stilte voor de storm. Hiddinks ploeg nam het initiatief onder leiding van spelmaker Arshavin volledig over en de Zweden konden het hoge tempo van de Russen nauwelijks bijbenen. De snelle, korte combinaties zorgden voor veel kansen en het offensieve spel leidde uiteindelijk ook tot de openingstreffer. De lange krachtpatser Roman Pavlyuchenko rondde een fraaie aanval via de rechterkant af met een droge schuiver: 1-0.

Het contrast met de sterspeler aan de andere kant was groot. Zlatan Ibrahimovic is een van de weinige spelers bij Zweden die wedstrijden open kan breken en beslissen, maar miste zichtbaar de fitheid om doorslaggevend te zijn. De oud-Ajacied speelde met pijnstillende injecties, maar het mocht niet baten. Gezegd moet worden dat zijn maatjes in de aanval, Larsson en Elmander, ook weinig indruk maakten.

Rusland speelde de wedstrijd professioneel uit en dan gaan de complimenten wéér uit naar Hiddink. Het fenomeen uit Varsseveld flikt het wederom met een outsider. Op het WK 2002 werd hij met gastland Zuid-Korea vierde, met Australië bereikte hij op het WK 2006 de tweede ronde en nu overleeft hij op het EK 2008 een zware poule met Spanje, Griekenland en Zweden. Guus gaat nog niet naar huus, al hopen 'we' natuurlijk dat het zaterdag in de kwartfinale toch echt gedaan is met zijn succesavontuur deze zomer. Nederland is dan namelijk de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen