Portugal na zege op Tsjechië in kwartfinale

11 juni 2008, 19:55   Bijgewerkt: 11 juni 2008, 23:27

Het was dit maal minder sprankelend, maar Portugal pakte woensdagavond wel drie punten in het tweede groepsduel tegen Tsjechië (3-1). Tel daar de winst in het eerste duel tegen Turkije (2-0) en de zege van Turkije op Zwitserland (2-1) bij op en de ploeg is zeker van een plek in de kwartfinale. Tsjechië daarentegen moet in het laatste groepsduel tegen de Turken nog flink aan de bak.

De Tsjechische bondscoach Karel Brückner bracht in vergelijking met het vorige duel één opmerkelijke wijziging aan in zijn basiselftal. De sterke, maar trage Jan Koller moest voorin plaats maken voor de behendige Milan Baros, die op de counter beter is. De ietwat behoudende speelwijze rekende Portugal echter al snel mee af. Deco en Ronaldo combineerden zich door het Tsjechische centrum heen en hoewel Petr Cech nog twee keer in de weg lag, kon hij niet voorkomen dat Deco in derde instantie de bal het doel in frommelde.

De rust bleek ook geen medicijn te zijn voor de Portugezen. Tsjechië speelde vaak met tien man achter de bal en Portugal had daar in het begin moeite mee. Cristiano Ronaldo zat totaal niet in de wedstrijd, maar zijn klasse blijft natuurlijk onbetwistbaar. De veelbesproken aanvaller was even verlost van het peloton aan mandekkers en verschalkte Cech met een hard schot: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen