Paauwe: "Hoogste niveau is toch even wennen"

18 augustus 2008, 07:46

Na een jaar in de anonimiteit van de tweede Liga, speelt Patrick Paauwe dit seizoen weer op het hoogste niveau. Met promovendus Borussia Monchengladbach hoopt de oud-international de komende maanden het hoofd boven water te houden in de eerste Bundesliga. Deze missie kende een valse start, want Gladbach verloor zondag de eerste wedstrijd van het seizoen thuis met 1-3 van VfB Stuttgart.

Na een seizoen in de tweede Liga, was het even wennen om tegenover een topploeg als VfB Stuttgart te staan, zegt Paauwe op de officiële website van zijn club. "De Bundesliga is even wennen, het tempo ligt een stuk hoger dan in de tweede Liga. We hebben het onze tegenstander zondag iets te gemakkelijk gemaakt."

Ondanks de nederlaag zag de 32-jarige Paauwe ook aanknopingspunten voor zijn elftal. "Het is positief dat we er in slaagden om flink wat kansen te creëren. Bovendien was ons spel na rust al een stuk beter dan in de eerste helft. Het is alleen jammer dat we slechts één doelpunt maakten. Als we na rust ook de 2-3 hadden kunnen maken, had er nog van alles kunnen gebeuren", verzucht de oud-Feyenoorder.

Overigens was Paauwe zondag niet de enige Nederlander in de basisploeg van coach Jos Luhukay. Ook oud-Roda JC'er Roel Brouwers stond aan de aftrap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen