PSV stuit in ArenA op zwaar gehavend Feyenoord

21 augustus 2008, 12:43

Feyenoord-coach Gertjan Verbeek kent, in aanloop naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, flink wat personele problemen. Liefst zes potentiële basisspelers zijn zaterdag in de Amsterdam ArenA zeker niet inzetbaar, terwijl achter de namen van nog eens zes spelers een groot vraagteken staat.

Jonathan de Guzman, Roy Makaay, Karim el Ahmadi, Theo Lucius, Andwele Slory en doelman Sherif Ekramy missen de wedstrijd tegen de landskampioen sowieso. De Guzman en Makaay zijn geblesseerd teruggekeerd van de Olympische Spelen, terwijl El Ahmadi al geruime tijd uit de roulatie is met een liesblessure. Lucius en Slory zijn vrijwel volledig hersteld van blessures aan de hamstring, maar de wedstrijd tegen PSV komt voor het duo nog te vroeg. Hetzelfde geldt voor keeper Ekramy, die aan de oefenwedstrijd tegen Konyaspor (0-0) een heupblessure overhield.

Naast dit zestal is ook Kevin Hofland vrijwel zeker niet inzetbaar. De verdediger is volledig hersteld van de operatie aan zijn enkel, maar moest donderdag de groepstraining laten schieten. Ook voor hem komt het duel met PSV dus net te vroeg.

Andere twijfelgevallen in de Rotterdamse selectie zijn Leroy Fer, Kermit Erasmus, Jon Dahl Tomasson, Danny Buijs en Nicky Hofs. Over deze vijf spelers komende zaterdag in actie kunnen komen, wordt pas de komende dagen duidelijk.

Het is overigens voor het eerst sinds 1999 dat Feyenoord strijdt om de Johan Cruijff Schaal. Destijds, negen jaar geleden, wonnen de Rotterdammers de prijs. Ajax werd toen, door goals van Tomasson, Kalou en Paauwe, met 3-2 verslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen