Fusie tussen Go Ahead en AGOVV van de baan

4 december 2008, 14:53   Bijgewerkt: 4 december 2008, 15:23

Een fusie tussen Jupiler League-clubs AGOVV en Go Ahead Eagles lijkt voorlopig onhaalbaar. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de KNVB is uitgevoerd door het bureau Hypercube Business Innovation. Hoewel een fusie tussen de clubs uit Deventer en Apeldoorn zowel op sportief als economisch gebied wenselijk is, is deze op politiek vlak onhaalbaar.

Een wezenlijk onderdeel van de beoogde fusie is dat er een nieuw stadion gebouwd moet worden in Voorst, tussen Apeldoorn en Deventer. De gemeente heeft echter aangegeven dat er onvoldoende draagvlak is voor een profclub. Hierdoor is een fusie tussen de Gelderse en Overijsselse voetbalclub voorlopig van de baan.

Uit datzelfde onderzoek blijkt dat Voorst de aangewezen plaats is voor de fusieclub omdat in deze plaats de kans op groei en promotie naar de Eredivisie het grootst is. Omdat het bedrijfsleven en de bevolking niet warmlopen voor een betaald voetbalclub is het geen optie om de samengevoegde club in één van de huidige standplaatsen te vestigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen