Standard Luik wint opvallend simpel van Club

Koen Freriks
14 december 2008, 15:56

Standard Luik heeft in de Belgische eerste klasse de topper met Club Brugge overtuigend gewonnen. De landskampioen trakteerde de thuisploeg in het Jan Breydel-stadion op een forse nederlaag: 1-4.

Door de zege kwam Standard op gelijke hoogte met Brugge, beide ploegen hebben 31 punten. Koploper Anderlecht (32) speelt zondag nog tegen Roeselare.

Steven Defour, Igor de Camargo en Milan Jovanovic brachten de bezoekers al voor rust op een ruime voorsprong. In de tweede helft liepen de emoties op het veld hoog op.

De trainers Jacky Mathijssen en Laszlo Bölöni werden naar de tribune gestuurd, doelman Stijn Stijnen van Club Brugge kreeg rood en in de slotfase waren er nog doelpunten van Dieumerci Mbokani (Standard Luik) en Philippe Clement (Club Brugge).