Anderlecht geeft boete aan kritische aanvoerder

Ger
9 januari 2009, 18:07   Bijgewerkt: 9 januari 2009, 18:21

De kritiek van Olivier Deschacht op het transferbeleid van Anderlecht en de organisatie van het huidige trainingskamp in La Manga zijn slecht gevallen bij de club. De aanvoerder moet zijn uitspraken bekopen met een boete.

Deschacht liet donderdag weten niet te begrijpen dat Anderlecht de selectie nog met een verdediger wil versterken. "Ik heb al twee maanden geleden gezegd dat ik dat niet nodig vind", aldus de Belgische international. "Het bestuur mag ook eens vertrouwen geven aan de verdedigers die er zijn. We hebben de op één na beste verdediging van het land. Geef ons vertrouwen in plaats van altijd maar bij te kopen."

De verdediger is bovendien niet echt te spreken over het huidige trainingskamp. "De stage hier in La Manga is niet goed georganiseerd, dat zie je aan de zieken en de geblesseerden. Ik heb vragen bij de organisatie. De dag dat we vertrokken, stonden we om 3 uur 's nachts op. De weerstand van spelers wordt zo aangetast. En als je vermoeid bent, word je veel sneller ziek."

"Wat Deschacht heeft gezegd, kan niet. Als captain heeft hij verantwoordelijkheden op en naast het veld. Als hij vindt dat iets beter kan, dan moet hij dat intern aankaarten bij de trainer of bij mij", zegt manager Herman van Holsbeeck, die verder laat weten dat Deschacht niet hoeft te vrezen voor zijn aanvoerdersband. "Zo'n vaart zal het wel niet lopen. Olivier is nog niet zo lang aanvoerder, laat dit maar een les zijn."

Trainer Ariël Jacobs is ook niet te spreken over de uitlatingen van Deschacht. "Een voetballer moet gewoon voetballen en niet het beleid van de club uitstippelen. Hij moet geen transfers regelen. Iedereen moet zijn eigen werk doen en zich onthouden van andere zaken. Deschachts verklaringen hebben heel wat reacties losgemaakt in de spelersgroep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen