Cambuur woest op 'racistische' coach Krabbe

7 februari 2009, 11:35   Bijgewerkt: 7 februari 2009, 12:36

De wedstrijd tussen FC Emmen en SC Cambuur krijgt voor Paul Krabbe, de coach van de thuisclub, mogelijk een heel vervelend staartje. De directie van de Friese club claimt dat Krabbe Cambuur-coach Stanley Menzo tijdens een opstootje in de tweede helft uitmaakte voor 'vuile kankeraap'. "De arbitrage bevestigt het verhaal van onze technische staf. Scheidsrechter Van Egmond stuurt een rapport naar de KNVB en wij ook", aldus Cambuur-directeur Alex Pama in de Leeuwarder Courant.

Krabbe werd na het opstootje naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Van Egmond, volgens de arbiter omdat de coach 'beledigende taal jegens de bank van Cambuur' bezigde. Krabbe erkent dat hij het één en ander geroepen heeft, maar de term 'vuile kankeraap' is naar eigen zeggen niet uit zijn mond gekomen. 

"Met de hand op mijn hart: ik heb dit niet gezegd. Het is voor Cambuur kennelijk moeilijk om het verlies te verkroppen. Ik kan zeggen dat ik door Alfons Arts (assistent-trainer van Cambuur, red.) voor 'achterlijke idioot' ben uitgemaakt. Daarna heb ik hem 'Emmen-hater' genoemd", aldus Krabbe. Door al het tumult weigerde Cambuur-coach Menzo na het duel aan te schuiven bij de persconferentie. "Als iemand bepaalde uitingen doet richting onze bank tijdens een wedstrijd, noem ik hem geen collega. Ik weiger dan ook na afloop om naast zo'n persoon plaats te nemen'', zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen