Winnend ManU slikt tegengoal, máár zonder Van der Sar

21 februari 2009, 20:26   Bijgewerkt: 22 februari 2009, 19:17

Manchester United heeft voor het eerst sinds 8 november 2008 een tegendoelpunt geïncasseerd in de Engelse Premier League. Op die datum scoorde Arsenal-speler Nasri tweemaal tegen The Red Devils. Sindsdien hield de club van Sir Alex Ferguson altijd zijn doel schoon. Zaterdag kwam er op Old Trafford tegen Blackburn Rovers een einde aan die fraaie reeks nadat Roque Santa Cruz de bezoekers na 32 minuten op gelijke hoogte had gezet.

Edwin van der Sar heeft nog wel kans op het breken van het wereldrecord de 'nul' houden. De Nederlander werd immers gespaard voor het duel met The Rovers. Zijn plaats onder de lat werd overgenomen door de Pool Tomasz Kuszczak. De voormalig Oranje-international is al 1302 minuten zonder tegendoelpunt en heeft nog altijd uitzicht op het wereldrecord van Geraldo Pereira de Matos Filho (1816 minuten) en het Europese record van Danny Verlinden (1390 minuten).

Ondanks het tegendoelpunt won Manchester United wel van Blackburn. Wayne Rooney opende na twintig minuten de score. Een kwartier na rust zette Cristiano Ronaldo de 2-1 eindstand op het scorebord. In de stand heeft Manchester een voorsprong van acht punten op nummer twee Liverpool, dat zondag gastheer is van Manchester City. Blackburn blijft door de nederlaag achttiende.