Bayern breekt CL-record met slachting Sporting

10 maart 2009, 22:37   Bijgewerkt: 11 maart 2009, 00:02

Bayern München is eigenaar van een nieuw Champions League-record. Na de 0-5 zege in Portugal won het in eigen stadion met liefst 7-1 van Sporting Lissabon, waarmee de grootste totaalzege ooit tot stand kwam in de knock-outfase van de CL.

Het oude record was in handen van Olympique Lyon, dat vier jaar geleden een totaalscore van 10-2 neerzette tegen Werder Bremen. Bayern ging daar ruim overheen, met een score van 12-1 over beide duels. Mark van Bommel droeg met één goal overigens een klein steentje bij aan de zevenklapper in München. Ook Podolski (2), Schweinsteiger, Klose en Müller scoorden, terwijl Polga een eigen treffer noteerde. João Moutinho deed iets terug namens de kansloze Portugezen.

Overigens komt Bayern met de 12-1 zege op Sporting nog niet in de buurt van de prestatie die Benfica in het seizoen 1965/ 1966 neerzette. De Portugezen wonnen toen in de voormalige Europa Cup I, de voorloper van de Champions League, over twee wedstrijden met liefst 18-0 van het Luxemburgse Dudelange.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen