Liverpool geeft armoedig Real Madrid pak slaag

10 maart 2009, 22:34   Bijgewerkt: 10 maart 2009, 22:57

Voor het vijfde jaar op rij is Real Madrid er niet in geslaagd om de achtste finale van de Champions League te overleven. Op Anfield Road ging de Spaanse kampioen kansloos ten onder tegen Liverpool (4-0). Op de overwinning van de huidige nummer drie van Engeland viel helemaal niets af te dingen, hoewel de eerste twee doelpunten tot stand kwamen na dwalingen van de Belgische arbitrage.

Mocht Frank de Bleeckere van plan zijn geweest om binnenkort op vakantie te gaan naar Madrid, dan kan hij die trip beter annuleren. De Belgische leidsman floot dinsdag, op z'n zachtst gezegd, niet bepaald gelukkig. Twee keer stond hij met een foutieve beslissing aan de basis van een Engels doelpunt. Eerst liet hij doorspelen na een (lichte) overtreding van Fernando Torres op laatste man Pepe, waarna diezelfde Torres op aangeven van Dirk Kuyt de 1-0 maakte.

Liverpool kwam zo wel heel goedkoop aan zijn doelpunten, maar dat nam niet weg dat de Engelse ploeg ronduit indrukwekkend voetbalde. Na de 0-1 zege in Madrid kon de ploeg in eigen stadion achterover leunen en gokken op 0-0, maar het omgekeerde gebeurde. Vanaf de eerste seconde vloog Liverpool er vol op en liet het Real alle hoeken van het veld zien. Binnen vijf minuten stond het al bijna 1-0, maar briljante reddingen van Iker Casillas voorkwamen goals van Torres en Mascherano. Even later was ook Gerrard dicht bij een treffer, maar opnieuw redde Casillas.

Pepe

Pepe

In het restant van de wedstrijd gebeurde weinig meer. Real jaagde slapjes op de spreekwoordelijke eretreffer, terwijl Liverpool-manager Rafael Benitez uitblinkers Xabi Alonso, Gerrard en Torres publiekswissels gunde. Invaller Dossena strooide in de slotfase nog wat meer zout in de Spaanse wonden, door de 4-0 te maken. De Engelsen gaan zodoende op zeer indrukwekkende wijze door naar de laatste acht, terwijl Real met het schaamrood op de kaken terug moet naar Spanje. Vijf keer op rij exit in de achtste finale van de Champions League, dat is Real Madrid-onwaardig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen