Racing Genk plukt trainer weg bij Kortrijk

Ger
29 maart 2009, 19:02

Racing Genk heeft in Hein Vanhaezebrouck een nieuwe hoofdcoach gevonden. De huidige oefenmeester van KV Kortrijk tekent maandag een driejarige verbintenis bij de huidige nummer vier van de Belgische competitie.

In de zoektocht naar de opvolger voor Ronny van Geneugden had Genk ook een oogje laten vallen op Glen de Boeck. De trainer van Cercle Brugge vond echter dat de onderhandeling te lang duurden. Naar verluidt stonden verder de Nederlanders Huub Stevens en Sef Vergoossen op het kandidatenlijstje.

Genk-voorzitter Harry Lemmens is uiteindelijk blij met de komst van Vanhaezebrouck. "Hein is jong en Belgisch en wil met de jeugd werken. Hij kan een ploeg op het veld zetten en speelt met een visie én organisatie. En, heel belangrijk, hij kan enthousiasme in een groep brengen. Die uitstraling willen we op het veld en bij onze supporters."

Van Geneugden legde begin deze maand zijn taken bij Genk neer. Hans Visser, oud-speler van onder meer AZ, Vitesse, FC Utrecht en FC Groningen, heeft samen met Pierre Denier de werkzaamheden tijdelijk overgenomen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen