Eredivisie: wat staat er zondag op het spel?

6 mei 2009, 13:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De competitieleider van de Eredivisie kan tevreden zijn. Op de laatste speeldag worden komende zondag negen wedstrijden gespeeld en bij al deze duels staat, voor minimaal één van de teams, nog wel iets op het spel. Een vooruitblik.

Strijd om Europese tickets

Relevante duels:

AZ- SC Heerenveen

Ajax- FC Twente

Willem II- PSV

Voor AZ en FC Twente gaat het zondag nergens meer om, beide teams zijn al zeker van respectievelijk de eerste en tweede plaats. Ajax, PSV en SC Heerenveen kunnen echter nog wel een plekje stijgen of zakken. Ajax moet tegen FC Twente één punt pakken om zeker te zijn van de derde plaats, terwijl voor PSV hetzelfde geldt in de strijd om de vierde plek. Een puntje tegen Willem II is voldoende om SC Heerenveen van de vierde plaats af te houden. Dat scheelt weer, want als nummer vier van de Eredivisie verdien je een 'beter' Europees ticket dan als nummer vijf.

Strijd om play-offs

Relevante duels:

Heracles Almelo- FC Utrecht

ADO Den Haag- Vitesse

FC Groningen- NAC Breda

NEC- Sparta

Feyenoord- Roda JC

Op deze negende plaats, die dus alleen recht geeft op deelname aan de play-offs als SC Heerenveen de beker wint of nog een plekje stijgt in de Eredivisie, aast ook NEC nog. Als FC Utrecht en Vitesse níet winnen van respectievelijk Heracles en ADO Den Haag en NEC vervolgens thuis wint van Sparta, is de negende plek voor de Nijmegenaren. De achtste positie is voor NEC al niet meer haalbaar.

Strijd tegen degradatie

Relevante duels:

Heracles Almelo- FC Utrecht

ADO Den Haag- Vitesse

De Graafschap- FC Volendam

Feyenoord- Roda JC

Roda JC staat laatste en zondag valt mogelijk definitief het doek voor hen. Op bezoek bij Feyenoord moet Roda winnen om directe degradatie te ontlopen. Een punt kan ook genoeg zijn, maar dan moet De Graafschap wel winnen van FC Volendam.

atteveld

atteveld

De Graafschap en FC Volendam moeten vooral hopen dat ADO of Heracles faalt en dat Roda puntloos uit Rotterdam vertrekt. In dat geval kan De Graafschap of Volendam zich met een zege veilig spelen. Levert het duel in Doetinchem een winnaar op, dan is de verliezer sowieso veroordeeld tot de nacompetitie. Wint Roda in de Kuip, dan degradeert De Graafschap of FC Volendam rechtstreeks.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen