Feyenoord kan fluiten naar miljoenen

20 mei 2009, 13:46   Bijgewerkt: 20 mei 2009, 13:57

Feyenoord hoeft niet langer te rekenen op een groep Rotterdamse investeerders, die enige tijd geleden kenbaar maakte geld in de club te willen steken. De gesprekken tussen beide partijen zijn stopgezet, zo laat Feyenoord weten. "Natuurlijk is het jammer, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden."

Volgens Feyenoord verschillen de club en de investeerders 'te zeer van mening over het tempo waarin de huidige begroting en de schuld kan worden teruggebracht, zonder de kans op sportief succes en de complete bedrijfsvoering onverantwoord in gevaar te brengen'. Ook wilden de investeerders bepaalde rechten en zekerheden krijgen, als ze geld in de club zouden steken. Feyenoord zag dat niet zitten, of in ieder geval niet op de manier waarop de investeerders het voor ogen hadden.

"Natuurlijk is het jammer, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden", blijft Dick van Well, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Feyenoord, positief. "Nu helder is dat dit niet wordt wat we er van hadden gehoopt, hebben we de handen vrij om naar andere oplossingen te zoeken. Want er zijn meer mensen en bedrijven die Feyenoord een warm hart toe dragen en die de club mogelijk willen helpen. Bovendien kunnen we zelf veel doen om er weer bovenop te komen."

Volgens Van Well zat er al een tijdje geen schot in de gesprekken met de potentiële geldschieters. "De garanties die men van Feyenoord-zijde verlangde, waren in veel gevallen ongewenst en in sommige gevallen zelfs feitelijk onmogelijk. Daar stond tegenover dat de mensen met wie we in gesprek waren, ondanks verzoeken, nimmer duidelijk maakten hoe veel potentiële investeerders ze nu daadwerkelijk vertegenwoordigden en welk bedrag deze eigenlijk in gedachten hadden om in Feyenoord te investeren. Op een gegeven moment moet je concluderen dat dit niets gaat opleveren en dat het voor Feyenoord beter is dat de leiding alle tijd en energie steekt in het op andere manieren gezond maken van de club. Dat gaan we nu dus doen, zo hebben we de gesprekspartners vandaag dan ook laten weten."

Algemeen directeur Eric Gudde stelt dat de investeerders eisten dat de club heel rigoureus in de financiën zou snijden. Dat was onverstandig, vindt hij. "Dat we snel gezond moeten worden, vindt iedereen en dat we daarom flink moeten snijden is ook geen punt van discussie. Echter, je moet volgens ons wel uitkijken dat je niet de hele structuur van de club sloopt of aan ongekende kapitaalvernietiging doet, bijvoorbeeld door nu alles en iedereen gratis of ver onder de prijs te laten vertrekken alleen maar om volgend jaar al met een zwaar positieve balans te kunnen afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen