Ecuador houdt zicht op ticket voor Zuid-Afrika

Ger
8 juni 2009, 10:55   Bijgewerkt: 8 juni 2009, 11:12

Ecuador heeft in de strijd om deelname aan het WK van volgend jaar in Zuid-Afrika een belangrijke overwinning behaald in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. De uitwedstrijd tegen Peru eindigde in een zege van 2-1.

Jefferson Montero bracht Ecuador acht minuten voor rust op voorsprong. In de tweede helft maakte Juan Vargas al snel gelijk. De winnende treffer kwam ruim een half uur voor tijd op naam van Carlos Tenorio. Ecuador staat door de winst gedeeld vijfde en heeft net als Uruguay zeventien punten uit dertien duels. De nummers een tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK.

Die plekken worden nu ingenomen door Brazilië, Paraguay, Chili en Argentinië. De nummer vijf speelt tegen de nummer vier uit de Midden- en Noord-Amerikaanse kwalificatiegroep. De winnaar daarvan mag ook naar het WK. Ecuador, dat deelnam aan wereldkampioenschappen in 2002 en 2006, speelt woensdag tegen Argentinië.