Titelhouder Brazilië komt goed weg tegen Egypte

Ger
15 juni 2009, 17:54   Bijgewerkt: 15 juni 2009, 18:07

Brazilië is tijdens het eerste optreden in de Confederations Cup in Zuid-Afrika ontsnapt aan puntenverlies. De titelhouder was maandag op het nippertje met 4-3 te sterk voor Egypte. Kaka scoorde in blessuretijd de winnende treffer.

Dunga

Dunga

Egypte, dat de laatste twee edities van de Afrika Cup op zijn naam schreef, beet snel van zich af. Borussia Dortmund-aanvaller Mohamed Zidan kopte in de negende minuut raak uit een prima voorzet van Mohamed Abo Terika. De Noord-Afrikanen konden de gelijkmaker niet lang bejubelen. Slechts drie minuten later scoorde Brazilië de 2-1. Luis Fabiano tekende met een kopbal uit een vrije trap van Elano voor het doelpunt.

Hoewel de Braziliaanse bondscoach Dunga vrijwel al zijn sterren aan de aftrap had gebracht, vielen de Goddelijke Kanaries na rust lelijk door de mand. De wissel van de meer aanvallend ingestelde Ahmed Eid voor Ahmed Hassan bij Egypte was daar in grote mate verantwoordelijk voor. Met hernieuwd elan knokte de Afrikaans kampioen zich terug in de wedstrijd. De strijdlust werd in de 54ste minuut beloond met een doelpunt van Mohamed Shawky.