Inter met Sneijder geeft AC Milan pak slaag

Ger
29 augustus 2009, 23:27   Bijgewerkt: 30 augustus 2009, 15:46

Wesley Sneijder heeft een glorieus debuut gemaakt voor Internazionale. Met de zeer gemotiveerde international op het middenveld versloeg de Italiaanse kampioen stad- en stadiongenoot AC Milan, formeel in een uitwedstrijd, met vernederende cijfers: 4-0.

De van Real Madrid overgenomen oud-Ajacied werd een kwartier voor tijd gewisseld. Patrick Vieira kwam hem aflossen. Op dat moment was het duel al lang gespeeld. Bij rust leidde Inter al met 3-0 door treffers van Thiago Motta, Alberto Milito (strafschop) en Maicon. Vlak voordat trainer Jose Mourinho Sneijder naar de kant riep, scoorde Dejan Stankovic opnieuw, met een fantastisch afstandsschot in de kruising.

Bij Milan begonnen Klaas Jan Huntelaar en Clarence Seedorf op de bank. De laatste mocht de tweede helft meedoen in plaats van Matthieu Flamini. Na een dik uur draafde ook Huntelaar op voor Ronaldinho. Succes was deze beide Nederlanders niet gegund. Milan speelde geruime tijd met tien man. Vijf minuten voor rust kreeg de Italiaanse international Gennaro Gattuso al zijn tweede gele kaart voor het neerleggen van Sneijder.