Koster wint stadsderby met Club Brugge

30 augustus 2009, 19:53   Bijgewerkt: 30 augustus 2009, 22:33

Met tien tegen elf is Club Brugge er zondag in geslaagd om stadgenoot Cercle op de knieën te krijgen. De ploeg van trainer Adrie Koster won met 2-3. Voormalig Ajacied Wesley Sonck maakte in de slotfase het winnende doelpunt voor Club.

De overwinning van Club was knap, omdat het al na tien minuten met 2-0 achter stond. Bovendien speelde het vanaf de 54ste minuut met tien man, na een rode kaart voor Alcaráz. Op dat moment was de stand nog 2-1 voor Cercle. Met een mannetje minder scoorde Club echter nog twee keer, waarmee de zege binnengehaald werd. Oud-Feyenoorder Thomas Buffel kreeg in blessuretijd nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar het schot van de aanvaller van Cercle ging hopeloos over.

Door de zege klimt Club Brugge naar de gedeelde derde plek in de Belgische liga.