Van Marwijk: "Timmer begrijpt mij volledig"

7 augustus 2009, 12:53   Bijgewerkt: 7 augustus 2009, 12:58

Henk Timmer is de meest opvallende afwezige in de selectie van Nederland voor het oefenduel met Engeland. De 37-jarige keeper was de afgelopen jaren een vaste waarde bij de nationale ploeg, maar zit momenteel zonder club.

"De reden dat ik Henk niet opgeroepen heb is bekend, hij zit zonder club", zei Van Marwijk vrijdag in Zeist. "Ik heb hem even gebeld en hij begrijpt mijn beslissing volledig. Of hij nog terug kan keren bij Oranje? Jawel, maar laten we eerst even afwachten waar hij gaat keepen. Ik wil niet op de zaken vooruit lopen."

Volgens Van Marwijk zit er een duidelijk verschil tussen de situatie van bijvoorbeeld Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart, die eveneens amper wedstrijden gespeeld hebben de afgelopen weken, en Timmer. "Klaas en Rafael trainen nog elke dag bij Real, Henk kan alleen voor zichzelf trainen. Dat is heel iets anders."

Door de absentie van Timmer is Michel Vorm nu de tweede doelman van Oranje. Maarten Stekelenburg, die bij Ajax weer een basisplek heeft, is de eerste man.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen