Groep 4: Hiddink wint, Pasanen redt Finland

5 september 2009, 22:32   Bijgewerkt: 5 september 2009, 22:43

Duitsland voelt in kwalificatiegroep 4 de hete adem van Rusland in de nek. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink won zaterdag eenvoudig van Liechtenstein (3-0) en naderde Duitsland, dat niet in actie kwam, daarmee tot op één punt. 

Rusland klaarde de klus tegen Liechtenstein al in de eerste helft. Door een doelpunt van verdediger Vasili Berezutski en twee benutte strafschoppen van Roman Pavlyuchenko stond de ploeg halverwege de partij op een comfortabele 3-0 voorsprong. Na rust werd er niet meer gescoord in Sint-Petersburg. Rusland heeft nu zeventien punten uit zeven duels, Duitsland achttien. Beide landen spelen later deze kwalificatiereeks nog tegen elkaar, in Moskou. Dan staat groepswinst op het spel.

In theorie kan ook Finland zich nog mengen in de strijd om WK-tickets. De ploeg behield zaterdag een kans op de mondiale titelstrijd door met 1-2 te winnen bij Azerbeidzjan. Oud-Ajacied Petri Pasanen maakte in de slotfase de winnende goal. De Finnen hebben vijf punten minder dan Rusland en staan op de derde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen