Koster hoopt op 'topdag' tegen UEFA Cup-winnaar

17 september 2009, 07:01

Adrie Koster is benieuwd hoe zijn team Club Brugge het er vanavond vanaf brengt tegen Shakhtar Donetsk. De UEFA Cup-winnaar is de eerste tegenstander van de Belgen in de groepsfase van de nieuwe Europa League. Koster ziet Shakhtar als de grote favoriet, maar acht zijn elftal in eigen stadion zeker niet kansloos.

"Het is duidelijk dat Shakhtar een ploeg met enorm veel ervaring is en dat het voor ons een hele zware dobber zal worden. Maar toch is Club niet kansloos. Bovendien ben ik benieuwd hoe ver we nu als ploeg staan. Voor onze relatief jonge groep wordt het een heel goed leermoment. We zullen alvast een topdag nodig hebben. Maar nogmaals, in voetbal is alles mogelijk", zegt hij op de website van zijn club.

Koster heeft zijn strijdplan al klaar. "We willen geen open huis houden maar willen toch van onze eigen kracht uitgaan. In balbezit moeten we proberen om ons eigen spel te spelen. Bij balbezit van de tegenstander wordt het zaak om de boel goed gesloten te houden. Zowel aanvallen als verdedigen doe je als team want zoiets moet gewoon in elkaar overlopen. Pas als je hierin slaagt, maak je kans op een zege."

De geblesseerde Ryan Donk ontbreekt bij Club, net als keeper Stijn Stijnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen