Leonardo en Amoah zetten burenruzie op haar kop

23 september 2009, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een bizarre ontknoping in de Brabantse burenruzie tussen Willem II en NAC Breda heeft er in Tilburg toe geleid dat de Bredase club zich heeft geplaatst voor de derde ronde van de KNVB Beker. In de laatste vijftien minuten bogen de bezoekers een 2-0 achterstand om in een 3-2 zege, door goals van Leonardo (2) en Matthew Amoah.

Een gouden wissel van trainer Robert Maaskant lag ten grondslag aan de zege van NAC. Na een klein uur bracht de ex-coach van Willem II Leonardo in de ploeg en die deed meteen van zich spreken door in enkele gevaarlijke aanvallen de hoofdrol te vertolken. De Braziliaanse smaakmaker haalde echter pas in de 73ste minuut de trekker succesvol over. Een onschuldige terugspeelbal van Bart Biemans werd door goalie Maikel Aerts verkeerd verwerkt, waardoor de bal pardoes voor de voeten van Leonardo viel. De flankspeler schoot koelbloedig de aansluitingstreffer raak (2-1).

Een minuut later viel de 2-2 toch en weer was Leonardo de hoofdverantwoordelijke. De oud-Ajacied schudde Arjan Swinkels van zich af en bleek ook te machtig voor Aerts. Na de goal ging de Bredase storm liggen en leek het duel af te stevenen op een verlenging. Echter, in blessuretijd kreeg NAC een strafschop na een handsbal van de ingevallen George Mourad. Amoah, die geen moment in de wedstrijd zat, liet het buitenkansje niet onbenut en schoot vanaf elf meter snoeihard raak: 2-3.

Het bekertreffen met de buurman begon nochtans bijzonder aardig voor Willem II. NAC was weliswaar de bovenliggende partij, maar na driekwart wedstrijd was het de thuisclub die een comfortabele 2-0 voorsprong had vergaard. Frank Demouge opende na ruim een kwartier de score, door een fraaie lobpass van Christophe Gregoire in geheel vrijstaande positie tot doelpunt te promoveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen