Gronkjaer: "Niveau in Nederland ligt hoger"

23 oktober 2009, 09:48

Voor het eerst sinds zijn vertrek bij Ajax in 2000 speelde Jesper Gronkjaer donderdag een wedstrijd in Nederland. Met zijn huidige club FC Kopenhagen nam hij het in Eindhoven op tegen PSV. Een succes werd het niet voor de 32-jarige Deense aanvaller, want hij moest met zijn elftal een 1-0 nederlaag slikken.

Een terechte nederlaag, geeft Gronkjaer toe tegen FCUpdate.nl. "PSV is gewoon een goede ploeg. We probeerden er een wedstrijd van te maken, maar PSV is erg sterk in de passing. Je ziet duidelijk een verschil tussen de Nederlandse en de Deense competitie, in de Eredivisie ligt het niveau een stukje hoger. Bovendien heeft PSV dit hele seizoen nog geen wedstrijd verloren, dat zegt ook wel iets. Ze waren de betere ploeg, maar hopelijk kunnen wij over twee weken revanche nemen in Denemarken."

Ondanks de nederlaag vond Gronkjaer het leuk om weer even in Nederland te zijn. "Ik heb hier een mooie tijd gehad. Een paar jaar geleden speelden we met FC Kopenhagen een keer tegen Ajax, maar die wedstrijd miste ik door een blessure. Daarom vond ik nu extra leuk om te kunnen spelen. Of ik later nog eens terug kom naar Nederland? Ja, maar niet meer als voetballer. Als toerist", lacht de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen