'Matchwinner' Toivonen: "Dit had ik even nodig"

18 oktober 2009, 07:14

Hij scoorde niet, maar Ola Toivonen maakte zaterdag het verschil voor PSV tegen SC Heerenveen. De Zweed, die tot zijn verbazing op de bank moest beginnen, schoot in de slotfase op de paal, waarna Danko Lazovic de rebound benutte (1-0). "Een goed antwoord op mijn rol als reserve", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Ola Toivonen begon het seizoen als eerste spits van PSV, maar al snel verloor hij zijn plek aan Danny Koevermans. Tegen Heerenveen was Koevermans door een blessure niet van de partij, maar toch speelde Toivonen niet. Coach Fred Rutten gaf de jonge Braziliaan Jonathan Reis de voorkeur boven de blonde Zweed. "Dat kwam als een verrassing, ja. Ik had goed getraind en ging er eigenlijk vanuit dat ik zou spelen. Of ik kan begrijpen dat Rutten voor Reis koos? Nee, als voetballer wil je altijd spelen. Je kan een rol als reserve nooit accepteren", vindt Toivonen.

{image[267950][right-half][]}"Als je reserve bent, moet je via een invalbeurt laten zien dat je in de ploeg hoort. Dat heb ik gedaan, denk ik. Dit is mijn antwoord", vervolgt de Zweed, die niet begrijpt waarom zijn krediet bij coach Rutten blijkbaar op was. "In de Europa-League wedstrijd tegen CFR Cluj was ik ongelukkig in de afronding, maar ik speelde prima. Een paar dagen later tegen FC Utrecht was het inderdaad niet best, maar dat gold voor de hele ploeg. Iedereen speelde een slechte eerste helft, maar ik was de enige die in de rust gewisseld werd. Ik werd een beetje geslachtofferd. Daarom is het voor mij heel lekker om nu mijn waarde te bewijzen."

Toivonen weet dat hij de komende periode maar één ding kan doen om zijn basisplaats terug te krijgen: scoren. "In het begin van dit seizoen speelde ik ook niet slecht, maar ik scoorde niet. Danny Koevermans scoorde wel, dus was het logisch dat hij in de ploeg kwam. Als spits sta je er immers om doelpunten te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen