Cercle helpt stadgenoot Club niet tegen Anderlecht

6 december 2009, 22:27

Anderlecht heeft Club Brugge weer op vijf punten achterstand gezet. Blauwzwart won bij Lokeren (0-1), maar zag paarswit later op de avond bij Cercle Brugge hetzelfde doen. In Vlaanderen werd het 3-1 voor de Brusselse topploeg.

In de laatste zes minuten voor rust maakte Anderlecht het verschil. Jonathan Legear opende de score na een afgemeten voorzet van Olivier Deschacht. Niet lang daarna tekende Moubarak Boussoufa uit een onterechte strafschop (Boussoufa gleed uit en raakte daarbij een tegenstander) de 2-0 aan. Oleg Iachtchouk maakte tien minuten voor het einde uit een van richting veranderde vrije trap de aansluitingsgoal, maar verder kwam de thuisformatie niet. Sterker nog, diep in blessuretijd bepaalde Nicolás Frutos de eindstand op 1-3.