'Verbauwhede blesseerde Witsel met opzet'

24 december 2009, 19:21   Bijgewerkt: 24 december 2009, 19:27

De Standard Luik-directie heeft, verbaal, hard uitgehaald naar Glenn Verbauwhede. Het bestuur van les Rouches verwijt de goalie van KV Kortrijk Axel Witsel met opzet te hebben geraakt, woensdag in de bekerwedstrijd tussen beide ploegen in Luik.

Verbauwhede landde tijdens de bekerontmoeting, die Kortrijk verrassend won, op het gezicht van Witsel. De winnaar van de Belgische Gouden Schoen kreeg weliswaar zeven hechtingen; toch had de schade aanzienlijk groter kunnen zijn. "Hij had een neusbreuk of een zwaar oogletsel kunnen oplopen", zegt het bestuur op Sporza.

"Verbauwhede knalde met opzet en zonder zich in te houden op Witsel", vervolgen de beleidsbepalers. De doelman is zich overigens van geen kwaad bewust. Naar eigen zeggen kon hij Witsel bij het landen 'niet meer ontwijken'.

Witsel, die dit weekend wel kan spelen tegen Lokeren, ligt sinds eind augustus zwaar onder vuur bij onze zuiderburen. De middenvelder zorgde er met een grove charge voor dat Anderlecht-speler Marcin Wasilewski maanden uit de roulatie is wegens een dubbele open beenbreuk. Witsel kreeg voor die actie acht wedstrijden schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen