Belgen vinden oplossing in 'bekersoap'

22 januari 2010, 10:26   Bijgewerkt: 22 januari 2010, 10:38

De kwartfinale in de Beker van België tussen Anderlecht en Cercle Brugge wordt toch een dubbele confrontatie, waarin beide teams één keer thuis spelen. Dat is de uitkomst van koortsachtig overleg tussen de Belgische voetbalbond (KBVB) en de betreffende clubs. De KBVB wilde de bekerontmoeting eigenlijk in één duel afwerken, om vertraging in het opgelopen programma te beperken.

Door het slechte weer werd de wedstrijd in de achtste finale tussen Cercle en Zulte Waregem veelvuldig afgelast. Pas afgelopen woensdag kon dit duel doorgaan, maar op diezelfde dag speelden andere team al hun wedstrijd in de kwartfinale. Om niet in de knel te komen met het wedstrijdschema wilde de KBVB daarom één duel tussen Anderlecht en Cercle schrappen, maar de club uit Brugge ging hier niet mee akkoord. "Deze beslissing is niet alleen in strijd met het eigen bekerreglement, het is bovendien een beslissing die zowel sportief als financieel nadelig is", aldus de club.

De bond zwichtte voor dit bezwaar van Cercle en heeft een oplossing gevonden. De heenwedstrijd tussen Cercle en Anderlecht is nu aanstaande zaterdag, de return al drie dagen later. De competitiewedstrijd van Cercle tegen Charleroi, die voor zaterdag op het programma stond, is tot nader orde uitgesteld. "Dit was wat we beoogden. Dit is het enige juiste", aldus Cercle-preses Frans Schotte tegen Sporza.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen