Leverkusen neemt koppositie weer over

16 januari 2010, 17:22   Bijgewerkt: 16 januari 2010, 20:32

Bayern München heeft slechts één dag kunnen genieten van de koppositie in de Duitse Bundesliga. Bayer Leverkusen pakte zaterdag weer de leiding, door op eigen veld met 4-2 te winnen van FSV Mainz. Leverkusen heeft nu weer twee punten meer dan Bayern München, dat vrijdag afrekende met 1899 Hoffenheim (2-0).

Gemakkelijk had Leverkusen het zeker niet tegen Mainz. Pas in de 88ste minuut kon de thuisploeg opgelucht ademhalen, toen Eden Derdiyok de 4-2 binnenschoot. In de twintig minuten daarvoor, met een 3-2 stand op het scorebord, was nog van alles mogelijk. Ook voor rust had Leverkusen het niet eenvoudig. Het kwam al snel 0-1 achter, maar een sterk kwartier bezorgde de ploeg een 3-1 voorsprong.

Ook Hamburger SV, de nummer vier van de ranglijst, pakte de volle winst. Op eigen veld werd SC Freiburg met 2-0 verslagen, door doelpunten van Jansen en Petric. Bij HSV deed, door de blessure van Eljero Elia, alleen Joris Mathijsen mee.

Onderin de liga begon Hertha BSC sterk aan het nieuwe jaar. De hekkensluiter won met liefst 0-3 bij Hannover 96 en heeft 1.FC Nürnberg, de nummer zeventien, weer enigszins in het vizier. Nürnberg komt zondag nog in actie, tegen Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen